Expedice - Lomnice 2011



hromadné foto

Expedice - Přechod Mlžných hor

Lomnice 2011

28. – 30. 10. 2011

fotky z výpravy



V období podzimních prázdnin jsme vyrazili na expedici do Lomnice. Vlak z nádraží v Králově Poli nás přenesl rovnou do Středozemě k našim známým hrdinům ze schůzek tj. Gandalfovi, Bilbovi a samozřejmě také k trpaslíkům. Mlžné hory nás přivítaly relativně přívětivým počasím a my jsme se vydali po stezce do průsmyku. Cestu jsme našli snadno, neb nám ji předem označili elfové s použitím špíszilu a svitrilu. Na cestě nás čekalo několik nástrah a na závěr jsme dokonce narazili na skalní obry. Ti se však ukázali jako neškodní a dokonce nám pomohli najít suchou jeskyni na přespání.

Gandalf Ve večerních hodinách nás však čekalo nepříjemné překvapení. Trpaslíky a Bilba chytili skřeti a odtáhli je do svých podzemních chodeb. Potají jsme je sledovali až do sálu, kde seděl obrovský skřet a chystal se vyřknout nad trpaslíky ortel. Vše však zachránil Gandalf, který skřety zahnal a velkého skřeta zabil. Druhý den nás však čekala dlouhá cesta podzemními chodbami a za každým rohem se mohl ukrývat nějaký ten skřet.


ohřejeme se u ohně


Večer jsme si konečně mohli trochu oddechnout, ale v zápětí jsme zjistili, že s námi není Bilbo. Když jsme se za ním vydali, narazili jsme na velmi starého a nebezpečného tvora jménem Glum. Jediná možnost, jak mu uniknout byla, uhodnout jeho zapeklité hádanky. My jsme však uspěli a na závěr jsme se setkali i s Bilbem. Při útěku z labyrintu skřetích tunelů se nám dokonce podařilo, nalézt kouzelný prsten, jež dokáže udělat člověka neviditelným. Doufejme, že se nám bude dařit dále i na další cestě.

fotky z výpravy