Výprava - Rapotice 2011


skupinové foto

Mikulášská výprava

Rapotice 2011

2. – 4. 12. 2011

fotky z výpravy





V období druhého adventního víkendu jsme vyrazili z Brna na již tradiční Mikulášskou výpravu. Letos jsme zvolili ne zcela tradiční místo. Ubytovaní jsme byli v tělocvičně Rapotické základní školy. Toto místo, tedy jeho okolí, je pro nás výjímečné zejména proto, že na louce za nedalekou vesnicí (Lesní Jakubov) už několik let pořádáme o velkých prázdninách letní tábor. A proto bylo i pro nás, vedoucí, zajímavé sledovat, jak se liší zimní krajina od té letní. Celá výprava byla částečně zaměřena tématicky stejně, jako pravidelné schůzky, tedy na téma "Hobit".

zimní krajina Protože venku prakticky celou dobu mrzlo, uchýlili jsme se do noclehárny pro zbloudilé vandrovníky. Hned u vchodu se nás ujal Slepý Feary. Říkalo se mu slepý, protože měl jedno oko skleněné, ale vypadal, jako by neviděl ani na to "zdravé". Slepý Feary se v noclehárně objevoval pravidelně, protože měl pěknou řádku historek, které velice rád vyprávěl. Jeho vyprávění bylo často tak živé, že se odehrávalo přímo v noclehárně, nebo v lesích a na loukách blízkého okolí. Na závěr jsme se vžili do jeho kůže a poslepu hledali zlaté valounky. Ty nám při rozloučení nechal na památku.


Mikuláš
V sobotu večer nás čekalo překvapení. Z nebeské výše k nám do školy sestoupil Mikuláš i se svými věrnými pomocníky - anděly a čertem. Všichni postupně přišli zodpovědět jeho otázky a on moudře posoudil, jestli si zaslouží sladkosti, nebo uhlí. Všechny děti se nakonec vrátili se sladkou odměnou a čert si své uhlí musel odnést zpátky do pekla.
Letošní hojná účast byla příjemnou změnou oproti minulým ročníkům. Doufáme, že se sem v podobné sestavě přibližně za půl roku zase vrátíme - tentokrát i se stany a vlajkou.


fotky z výpravy