TÁBOR 2015




Cestování časem

Kralice nad Oslavou 2015

18. 7. – 1. 8. 2015

fotky z tábora



Letos nás oslovila profesorka Zpožděná a profesor Nečas, abychom se připojili k jejich expedici časoprostorem, a protože máme rádi dobrodružství, jejich nabídku jsme samozřejmě přijali.

Nejprve bylo nutné ověřit, zda všichni expedici zvládnou a udělat důkladnou zdravortní prohlídku. Ještě ten samý den prošli všichni budoucí členové výpravy výcvikem a podle toho, jak uspěli, byli přiřazeni k pracovním skupinám.

Ty se pak jmenovali nálsedovně:
- Dejva očekávající (později o Dejva ošizený) managemant
- Laboratoř POZOR! schod
- Výzkum sektoru 21-A/EY7pí/42
- Průzkumníci časoprostoru
- Úklid všehomíra
- Údržba

Každá skupina si mohla vydělat kredity a ukládat si je do 1. nezávislé časoprostorové banky.


Prvních několik dní bylo ve znamení testování stroje času a prvních časových cest. Ocitli jsme se v době Krištofa Kolumba, mezi piráty, mezi Husity v budoucnosti a v dalších dobách. První delší zdržení nás překvapilo v době kamenné. S domorodci nebyla snadná domluva a navíc nám stroj času málem rozdupali mamuti a my se museli ukrýt v lesích. Nakonec jsme nesnáze překonali a podívali se ještě do budoucnosti, kde jsme měli možnost proletět se raketou na Měsíc. Ten již však byl obsazen jinými návštěvníky a ti nebyli zrovna přátelští.




Jakoby nestačily nesnáze, které nám způsobovala nedokonalá navigace v časoprostoru, přidaly se další problémy. V roce 1346 jsme zjistili, že neznámí padouši unesli Karla IV. a ten se nestal králem, kdy měl. Museli jsme jej co nejrychleji zachránit a vrátit historii do správných kolejí. Večer jsme však zjistili, odkud vítr fouká. Skupina zlých časoprostorových banditů (která měla na svědomí i únos Karla IV.) unesla vedoucí našich pracovních skupin. Těm se sice podařilo uprchnout, ale byli ztraceni. Museli jsme je proto ráno najít a uvařit jim vydatný oběd.

V temném středověku jsme bohužel museli zůstat několik dní, kvůli poškození stroje času. Vypravili jsme se na dlouhou výpravu a při ní se nám podařilo zachránit nevinnou dívku před mocichtivými inkvizitory. Po opravě stroje času jsme se chtěli vrátit do současnosti, ale ta byla úplně narubi. Padouši zařídili, aby Dohoda prohrála I. světovou válku, a proto stále existovalo Rakousko-Uhersko. Proto jsme se museli vrátit v čase a osvobodit generála Peténa zajatého padouchy. Historie se naštěstí znovu vrátila do původních kolejí. Padouši to však nehodlali vzdát.

Znovu jsme na ně narazili ve vzdálené budoucnosti, kde se jim podařilo udělat velkou paseku v nemocnici a na raketové základně. Všechny škody se nám podařilo napravit, ale nestačilo to. Padouši se nám dokonce pokusili několikrát ukrást stroj času, ale vždy jsme je odrazili. Profesorce a profesorovi však začala docházet trpělivost. Museli jsme padouchy co nejdříve zastavit nadobro.

Při nebezpečné noční výpravě se nám podařilo vyslechnout tajnou poradu padouchů a zjistili jsme plány jejich podlého vůdce Časuse Nenechabuse. Celý jejich plán spočíval v jednom dni odpočinku a následném zničení celé časové osy. Důkladně jsme se připravili a celý jejich zákeřný plán překazili. Sledovali jsme padouchy po celé časové ose, napravovali jejich zločiny a nakonec jsme je porazili v závěrečném boji.

Všechno nakonec dobře dopadlo a časová osa byla zachráněna. Všichni byli nadšení, ale profesorka a profesor se rozhodli, že stroj času raději vypnou, aby zamezili jeho zneužití.

Doufejmě, že se setkáme znovu a že to bude příští rok a ne ve vzdálené budoucnosti, nebo před deseti lety!

fotky z tábora