TÁBOR 2021





Hvězdná brána

Kralice nad Oslavou

17. 7. – 31. 7. 2021

fotky z tábora



Náš boj o záchranu světa začal po neplánované aktivaci brány na základně SGC, kdy nám hrozný vládce polopovznesený Goa'uld Anubis prostřednictvím holografické projekce oznámil, že pokud se mu nepodrobíme a nestaneme se jeho otroky, budeme zničeni! Následující den byla brána opět neplánovaně aktivována, řídící místnost ale zachytila kód SG-1, která však byla tou dobou také na základně. Bránou přišla zpráva psaná na kousku papíru. Stálo na něm, že naší jedinou šancí, jak porazit Anubise, je vytvořit koalici s vládci soustavy. Na zprávě byl podepsán O'Neill, který potvrdil, že je to jeho rukopis, dokonce doktorka Fraiserová pomocí analýzy DNA ze skvrn na papíře potvrdila, že se jedná o plukovníkovu krev. Nemohlo se tedy jednat o falsifikát, musela to být jedině zpráva z budoucnosti.
Úkol zněl tedy jasně! Přesvědčit vládce soustavy, aby se přidali na naši stranu, a pomohli zničit Anubise. Generál Hammond vydal rozkaz k sestavení akčních skupin, které se skládaly z diplomata, lingvisty, vědce, vynálezce, pilota, a alespoň jednoho vojáka.

Tyto skupiny nesly názvy:

  • Modrá skalice
  • FofrGatě
  • Big Uff
  • XXXL
  • Voche a Máma
  • SG z Dé

    Protože největší zkušenosti s Goa'uldy má v SGC Teal'c, bývalý první muž Apophise, který byl zrovna tou dobou na své domovské planetě Chulak, vypravili jsme se pro něj. Všichni cestující na Chulak se tedy dostavili do prostoru brány, aby od Teal'ca následně zjistili, co již dlouho tušili, že se Goa'uldům nedá věřit. Byly ale naší jedinou nadějí, jak stálo ve zprávě z budoucnosti. Od Teal'ca jsme věděli, že za pomoc v boji proti Anubisovi budou Goa'uldi na oplátku něco chtít. Apophis již dlouho toužil po zbrani, která by překonala všechny známé Goa'uldské štíty. Proto jsme se rozhodli navštívit Tollány a požádat je, aby nám poskytli nákresy svých iontových kanónů, které dokázaly zničit každou Goa'uldskou loď. Diplomaté jednotlivých týmů byli vysláni, aby přesvědčili Travell, tollánskou kancléřku a členku Curie. Ta byla ale neoblomná ve své zásadě neposkytovat vyspělé technologie méně vyspělým rasám. Naštěstí jsme díky majoru Samantě Carterové získali GPS souřadnice, kde byly uloženy nákresy iontového kanónu. Jeden Tollán Narim totiž choval značnou náklonnost ke Carterové, a tak jí tyto souřadnice vyzradil.

    Přes Jacoba Cartera jsme se od Tokerských zvědů dozvěděli, kde se právě nachází nejstarší vládce soustavy Ti. Byl zrovna na planetě bez hvězdné brány, tak jsme museli postavit vesmírné lodě a na tuto planetu doletět. Vládce Ti působil dosti zmateně, avšak jeho přání znělo jasně. Požadoval přístroj řídící počasí. Naštěstí se SG-1 setkala se zařízením, které k řízení počasí slouží. Jeho konstruktéři byli Asgardé. Další mise směřovala na planetu Cimmeria, kde se nachází Thorovo kladivo, místo, prostřednictvím kterého jsme se mohli spojit s Thorem, nejvyšším velitelem Asgardské flotily, a vyprosit od něj Svatý kámen. Slíbili jsme mu za to pomoc v boji s replikátory, na což následně doplatila Carterová, která se snažila vyvinout zbraň přerušující vazby mezi bloky replikátorů. Těsně před dokončením zbraně byla unesena humanoidním replikátorem Pátým, který ovšem nepočítal s tím, že zbraň dokončíme a zprovozníme. Carterouvou jsme osvobodili a replikátory zničili funkčním disruptorem.

    Od Teal'ca víme, že vládce Kronos, vrah jeho otce, bývalého prvního Kronova muže, velice touží po naquadrii. Další misí tedy byla návštěva planety Langara, odkud pochází starý známý Jonas Quinn, Kelowňan, experimentující dříve s naquadrií. Jonas byl nějakou dobu členem SG-1, když poprvé zemřel Daniel Jackson. Umožnil nám přístup k tomuto nestabilnímu nerostu.

    Od Tokerských zvědů jsme jistili, že Goa'uldka Nirrti přebývá ve své genetické laboratoři na P8X-987. Vydali jsme se tedy za ní zjistit, co bude chtít za to, když nám bude nápomocna. Již dlouho se snažila vytvořit hok’tara, dokonalého hostitele, to se jí ovšem moc nedařilo. Další její přání bylo získání neviditelnosti, v čemž její výzkum té zatím dost pokulhával, a tak se rozhodla chtít neviditelnost od nás. Při návštěvě její laboratoře jeden člen týmu pohnul předmětem na laboratorním stole a tím modifikoval svoji DNA. Tyto modifikace, mutace DNA, se postupně rozšířily po celém SGC a způsobily nám různé hendikepy. Byli jsme nuceni přizvat na pomoc Goa'ulda Neruse, který disponoval lékem na tyto Nirrtiiny genetické modifikace. Protože je ale Nerus známý svou nenasytnou žravostí, musely mu jednotlivé týmy vystrojit hostinu, i když byly limitovány hendikepy.

    Druhý den jsme zjistili, že nás Nirrti, jako správná Goa'uldka, podrazila, a že do každého týmu inkorporovala tzv. Cassandru, osobu, která když se přiblíží k hvězdné bráně, exploduje a zničí ji a široké okolí. Byli jsme tedy nuceni se co nejvíce vzdálit od velitelství hvězdné brány a doufat ve vstřebání výbušniny. Putovali jsme dva dny, až bylo jisté, že se bomba opravdu vstřebala a nezůstala po ní v organismu Cassandry ani stopa. Při dvoudenním putování měly týmy čas přemýšlet, jak přesvědčit Noxy, vyspělou civilizaci disponující technologií neviditelnosti, aby nám pomohli. Večer po návratu týmů do SGC přicestovala bránou Lya, zástupkyně Noxů z P3C-117, aby nám za naše zásluhy předala umění neviditelnosti.

    Následující den se týmy vypravily na planetu P4X-639 prozkoumat neznámé antické zařízení, které nám údajně mohlo dát více času na vyřešení celé situace se záchranou světa před Anubisem. Na planetě jsme se setkali s cizím archeologem Malikaiem, který zařízení aktivoval a uvěznil nás tak v časové smyčce. Události kolem nás se neustále opakovaly. Místo toho, aby nám zařízení dalo více času, nás o čas připravovalo. Týmy nakonec náročným překladem zjistily, proč Malikai zařízení aktivoval, a vydaly se jej přesvědčit k jeho deaktivaci. Naštěstí uspěly, jinak bychom byli ve smyčce zachyceni ještě dnes.

    Posledním Goa'uldem, kterého jsme potřebovali získat na naši stranu, byla Hathor. Tu jsme nalezli na Tauri uvězněnou v mayském chrámu v Palenque v Mexiku, kde odpočívala v sarkofágu více než 2000 let. Hathor byla velice rozzlobena, chtěla se pomstít svým věznitelům, a tak za svou nápomocnost požadovala Naquadahový generátor, jehož plány jsme pro ni následně získali.

    Po vyjednávání s vládci soustavy byl dohodnut přílet všech jejich flotil na orbitu Země, aby mohl být Anubis jednou pro vždy poražen. K překvapení všech dorazili všichni Goa'uldi ve smluvený čas. Nesmírným zklamáním bylo, když Anubisova mateřská loď rozmetala celé flotily na kousky. Iontové kanóny Anubisovými štíty nepronikly, protože jako polopovznesený vykradl část vědomostí Antiků. Štíty našich spojenců byly proti jeho zbraním naprosto k ničemu. Jako velkorysý vládce nám dal Anubis čas ještě jeden den na nápravu, kdy se mu pokloníme, uznáme ho jediným a nejmocnějším bohem a propadneme do jeho služeb jako otroci.

    Na tuto zkázu se již Oma Desala nemohla dívat, i když měla nařízeno nezasahovat do záležitostí nepovznesených. Poskytla SG-1 informaci o poloze archivu Antiků, kam se následně celý tým vydal. O'Neill to udělal zase, nechal si do mozku přehrát celý archiv Antiků. Postupně přišel na to, že je potřeba získat ZPM, které je umístěno na místě Praclarush Taonas a je potřebné k aktivaci antické zbraně umístěné v Antarktidě. Všechny naše týmy nakonec ZPM získaly, a tak, když Anubis znovu přiletěl na oběžnou dráhu Země, mohl O'Neill aktivovat antickou zbraň a vyslat drony ke zničení jeho flotily. Byla to nádherná podívaná. Tisíce jasných žlutých světel vylétaly ze země a trhali Anubisovu flotilu na kusy.

    A tak jsme zachránili svět. Zase!

    fotky z tábora